Защо искам да имам бебе!

 

 
 

 

Ваня Йорданова Стоилова, IV курс “Връзки с обществеността” , 22 години, от град Бобов дол.

 

 

Когато двама души се обичат, съвсем естествено се появява и желанието да имат бебе, което да запълни тяхната любов и да я заздрави. То е едно мъничко и крехко същество, което е символ на голямата им любов един към друг.

Аз имам човек до себе си, който обичам и който ме обича и с нетърпение очакваме момента, когато ще можеме да си имаме бебче. И мисля, че появата на това малко човече ще направи любовта ни един към друг още по – голяма, защото то ще притежава част от другия.

Нямам търпение да изпитам радостта от неповторимото усещане да го носиш девет месеца в утробата си. Да го усещам как расте в мен, как рита, как обичта ми към него ще расте с всеки изминал ден.

Искам да запечатам всеки миг от консултациите по време на бременността, на които и двамата ще се наслаждаваме и ще наблюдаваме с интерес “чудото” на превръщането на бебенцето ни от една топчица в малко същество с оформени ръчички и краченца. Искам да изпитам болката и щастието на раждането, защото според мен няма по – щастлив момент от този, когато за първи път почувстваш бебето в ръцете си. Когато видиш това мъничко същество, което девет месеца е живяло в теб и изведнъж се появява на бял свят и сякаш ти казва “Ето ме, очаквам вашата любов и закрила!”. И двамата ще сме щастливи от новата роля, която ни предстои, а именно да сме родители, за която мечтаем и се чувстваме готови. Искам да изпитам усещането на кърменето, преживяването когато го къпеме, приспиваме и други такива сладки грижи, за които ще ни се отблагодарява по единствения и неповторим за него начин – като ни дарява с беззъби усмивчици, а по късно и със смях.

Бременността, раждането, кърменето, прохождането, първата думичка, думичките “мама” и “тати”, търсенето на закрила и утеха в майчината прегръдка, това са моменти, които си струва да изживееш и които нищо друго не може да замени. Защото няма по – велико чувство, носещо удовлетворение, от това да знаеш, че си дарил живот.

Искам да имам бебе, за да му дам цялата любов и нежност, които мога – да го гушкам, да го целувам, да го утешавам, да му говоря, да му се радвам. Защото дори и да нямаш пари да му купуваш скъпи играчки и маркови дрешки, единственото нещо, от което се нуждае бебето са нежните и любящи грижи на родителите му. Няма по – голяма радост от това да видиш как благодарение на тях то се превръща в личност със свои ценности и идеали.

 

 

Но знам, че освен тези сладки моменти, бебето носи и други, които не са толкова приятни, като например да се разболее, чувството дали си му дал и направил всичко, от което има нужда, непрекъснатия страх за него и други, но аз съм готова да положа всички усилия да се справя с тях, защото искам да имам бебе. Няма по – отговорно и по–прекрасно нещо от това да станеш родител.

Моята най – добра приятелка, която има едно хубаво почти тригодишно момченце, в един от разговорите ни за него ми каза: “Въпреки че понякога ме нервира, няма по – голямо щастие от това да имаш дете!”. Аз искам да изпитам всеки един миг от това щастие заедно с моя любим човек.