7 април- Ден на здравния работник

 

      С решение на Министерския съвет на Р България 7 април е обявен за професионален празник на работещите в здравеопазването. На тази дата се чества и Световният ден на здравето след като през 1948г. е създадена Световната здравна организация (WHO) в Женева. Сто и осемдесет са страните членки на СЗО, работейки по програми, насочени към решаване на здравните проблеми съвместно с правителства, специализирани организации на ООН и неправителствени формации.

         Всеки от нас носи в сърцето си образа на поне един човек в бяла престилка, който се е намесил в живота му, дарявайки му знания и опит , връщайки му здравето, подпомагайки го в труден момент.

          Сайтът bebe.bg честити професионалния празник на всички здравни работници в България, които въпреки всички обективни и субективни проблеми съумяват ежедневно да помагат на стотици хора, нуждаещи се от тяхната компетентна намеса и грижа. Поздравяваме честните и всеотдайни хора, за които Хипократовата клетва не е отживелица и формалност, а ежедневна реализация на хуманизма в действие.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ, МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, АКУШЕРКИ, АПТЕКАРИ И АДМИНИСТРАЦИЯ, АНГАЖИРАНИ С ОПАЗВАНЕ НА ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!